De Indische Buurt maakt een nieuwe start

In deze periode zijn er veel initiatieven ontstaan of gegroeid die de kracht, vitaliteit en behoefte aan sociale cohesie van haar bewoners benadrukken. Voedselbedeling, digitaal samenzijn, voorlichting voor hen die niet zo makkelijk aan de juiste informatie komen en hulp bieden bij eenzaamheid of fysieke nood – daar staat de Indische Buurt voor. 

De coronacrisis heeft de al langer sluimerende tegenstellingen in de wijk verder aan de oppervlakte gebracht. Daar heeft de Indische Buurt op gereageerd.

Om dat te vieren, maar vooral ook om te laten zien dat een wijk sterker dan ooit uit een crisis naar voren kan komen en naar de toekomst kijkt, slaan bewonersinitiatieven, informele organisaties, zorg en welzijn, kunstenaars, ondernemers, Gemeente Amsterdam Oost en Indische Buurt Televisie op 4 september bij het Indische Buurt Festival de handen ineen. Het festival is daarmee dit jaar meer dan ooit verbindend en een springplank naar een betere, sterkere wijk. We laten dat zien samen met meer dan veertig organisaties die hun jaarprogramma met de bezoekers delen in een feestelijke UITmarkt-achtige sfeer met muziek, lekker eten en drinken, shoppen in de Javastraat of op de vintagemarkt en met veel beeldende kunst en theateracts.

De Indische Buurt maakt passie zichtbaar. Kom je kijken?

Voor meer informatie en het volledige programma van het Indische Buurt Festival kun je de website bezoeken: https://www.indischebuurtfestival.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.