Indische Buurt Festival 2020

De Kick-off op 9 oktober 2020

Met de volgende bewonersinitiatieven uit de Indische Buurt:
Leerorkest.nl – Marco Souza
Culturele Apotheek – mooi filmpje over de open leeskring in de Elthetokerk, op donderdagmiddag
Groene Buren – inititiatief van Rens van der Linden, meer groen en groenbehoud in de Indische Buurt
KrimpClub – Maak Het Af! Maak ook een pagina van het kunstboek van Robert Pennekamp
1,5 Meter BinnentuinSessies – Prachtige coronaproof live muziek in binnentuinen in de Indische Buurt.

Muziek:
Cato Fluitsma: https://catofluitsma.com/
Leah Blits: https://www.saatchiart.com/leahblits
Richard Grand: https://richardgrand.nl/
Rogier van Kralingen: en band

1 november 2020

Vanavond zenden we een aantal filmpjes uit van initiatieven bedoeld voor de Indische Buurt. Met: Tour de Chant (2 films), kunstenaar Irene Janze, Roads, een opname van een mooie bijeenkomst van Assadaaka, Buurtatelier en tot slot een mooie langere film over Groene Dromen in de Indische Buurt. Veel plezier! We beginnen met Tour de Chant, een bijdrage van het Ouderen Songfestival.

Talkshow; Traiteur of in de Rij, 3 november 2020

Vanavond: Traiteur of in de Rij? Die vraag is voor veel mensen geen echte keus. Vier bewonersinitiatieven delen sinds half maart in onze wijk dagelijks honderden gratis maaltijden uit. De rijen worden steeds langer. Hoe kan dat? Gaat het slechter door corona? Of is er meer aan de hand? Malika Frindi (Dappere Dames), Shazia Ishaq (MOI), Tim Doornewaard (Het KeukenCollectief) en Ahmed el Mesri & Simon Bornstein (Assadaaka) vertellen uitgebreid bij IBTV in het kader van het Indische Buurt Festival wat zij zien voor hun deuren. Meer behoefte aan gratis eten, ja, maar ook behoefte aan advies, raad, doorverwijzing, een luisterend oor – alles waar burgers mee zitten. Wat gaat er mis in onze wijk, die toch ook zo welvarend is, en van alle gemakken voorzien? Kijken dus!

Talkshow; Toen, Nu, Straks, 31 oktober 2020

Prachtig programma met live interviews, terug- en vooruitblikken op het festival, filmpjes, live muziek van trio Guitar Latino en Dynamo Mundi wat gaan we in de slotweek allemaal doen?
Host: Juriaan Vogelzang.
Gasten: (oud-)medewerkers van het Festival én twee mooie bewonersinitiatieven: het BuurtMuseum met Rob van Veelen en daarna Rogier Schravendeel over zijn projecten over de geschiedenis van de Indische Buurt en de joodse geschiedenis van Oost-Amsterdam Oost.

Up Tempo Night, Indische Buurt Festival 30 oktober 2020

Initiatieven uit de wijk en bands! Samen sterker in de Javastraat – Kunst en Meer – Freedom Fighters Festival & Black Jack Davey – Royal Dice en Sheila’s Soul!

Talkshow; Hoe Rijk is de Wijk, 21 november 2020

Talkshow Berbicara: Hoe Rijk Is De Wijk? van 3 november jl @ Thúskomme. Over geld, gratis maaltijden, corona, wat gaat goed wat kan beter in de Indische Buurt? Het knettert aan tafel en de gemeente komt met een financiële SCOOP! Stukken discussie uit de uitzending werden de dagen erna in de Raad besproken. Kijk terug!

Met host Huibert Teekens (historicus), Maarten Poorter DB Stadsdeel Oost, Malika Frindi Dappere Dames, Stephan Steinmetz(auteur), Shazia Ishaq MOI, Tim Doornewaard Keukencollectief, Reinier Nieuwenhuis Samen Vooruit, Ahmed el Mesri Assadaaka en Alma Post van Civic.

Show; Schoonheid & Troost, 7 november 2020

In deze laatste uitzending van het Indische Buurt Festival: buurtinitiatieven, stand-up comedy van Galied Bakhtali, muziek van Erik & Amber, Rogier van Kralingen en als afsluiter The Jones Project.

Scroll naar boven